به گزارش راهبرد معاصر؛ انواع رایجی از ویتامینها و مواد معدنی در کاهش وزن نقش دارند؛ اما تحقیقات متعدد بر ارتباط میزان بالای ویتامین D با کاهش وزن و کم شدن چربی شکم اشاره دارند. افرادی که سطح بالاتری از ویتامین D را در بدن خود دارند، وزن بیشتری در زمان رعایت رژیمهای غذایی از دست میدهند. یکی از تحقیقات انجامشده نشان میدهد مصرف شیر که حاوی کلسیم و ویتامین D است، میتواند کاهش وزن را تا دو برابر افزایش بدهد.
این تحقیق که روی ۲۱۸ زن دارای اضافهوزن صورت گرفته، به مدت یک سال برنامه ورزشی و رژیم غذایی آنها را تحت نظر داشته است که نیمی از آنها روزانه یک عدد مکمل ویتامین D با دوز ۲۰۰۰ مصرف میکردهاند. دکتر دوگان در شرح نتایج میگوید: بسیار تعجبآور بود که شاهد بودیم ویتامین D تنها در نشانگر التهابی زنانی اثر داشته است که حداقل ۵ درصد از وزن اولیه خود را از دست دادهاند. این نشان میدهد که ویتامین D میتواند تأثیر کاهش وزن بر التهاب را افزایش بدهد.
این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد افراد ممکن است دچار کمبود ویتامین D باشند و کمبود این ویتامین با افزایش التهاب در بدن مرتبط است. دکتر کاترین دوگان از دیگر محققان این پژوهش میگوید: ما براساس مطالعات قبلی خود میدانیم که افراد میتوانند با کاهش وزن سطح کلی التهاب بدن خود را کاهش بدهند و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف مکملهای ویتامین D در صورت نداشتن سطح کافی مواد مغذی میتواند تأثیر مشابهی داشته باشد.
ویتامین D علاوهبر دخالت در کاهش وزن میتواند خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش بدهد. به باور محققان التهاب مزمن در بدن میتواند به ایجاد تومور در بدن منجر شود؛ یعنی باعث رشد سلولهای سرطانی میشود. کاهش وزن التهاب را کاهش میدهد و بنابراین مکانیسم دیگری برای کاهش خطر ابتلا به سرطان است. اگر اطمینان حاصل شود که سطح ویتامین D به میزان کافی یا در حد مطلوب است، حالتی که ممکن است کاهش وزن در پایین آمدن التهاب مؤثر باشد، کاهش مییابد. این یافته میتواند یک افزودنی مهم در بین ابزارهایی باشد که افراد میتوانند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان استفاده کنند.
از اینرو دانشمندان بر مصرف غذاهای غنی از ویتامین D شامل تخممرغ، ماهیهای چرب مانند ماهی قزلآلا، قارچ، لبنیات و غذاهایی که با آن غنیشدهاند، ازجمله غلات و آبمیوه بسیار تأکید دارند. / همشهری